vrijdag 1 juni 2007

Nieuwe serie boeken Volkskrant Banen

Voor de meesten van ons is het bijna zomervakantie... tijd om even gas terug te nemen en los te laten. Zo'n 'time out' uit het drukke, dagelijkse leven geeft je ook de gelegenheid tot reflectie, bijvoorbeeld op je loopbaan. Genietend van de rust komen dan misschien vragen in je op als:

- Inspireert mijn huidige werk me nog wel?
- Past die baan nog wel bij wie ik nu ben?
- Waar loop ik nou echt warm voor?

Inspiratie en 'food for thought' bij deze vragen vind je wellicht in 'Ik ga voor werk dat me raakt' en 'Ik ga voor creativiteit', de eerste twee van een serie boeken van Volkskrant Banen en het Spectrum die je uitdagen je loopbaan in eigen hand te nemen. Als mede-auteur van deze boeken wil ik deze titels graag van harte bij je aanbevelen. Bijvoorbeeld als vak(antie)literatuur...

De serie is gebaseerd op zes motieven: verbondenheid, creativiteit, ambitie, autonomie, uitdaging en zingeving. Ze vormen voor veel mensen de basis voor de wijze waarop ze in hun werk staan. In elk boek komt 1 motief uitgebreid aan bod, onder andere aan de hand van zeven interviews mensen met verschillende banen. Ze vertellen hoe hun basismotivatie tot uiting komt in hun werk en stellen je prikkelende vragen over hoe jij in je werk staat. Laat je erdoor verrassen.

Betrokkenheid
Wil jij volledig opgaan in je werk? Ben je steeds weer op zoek naar verbondenheid met mensen die je tegenkomt in je werk? Voel je je verbonden met je organisatie of het product dat je maakt? Dan ben jij iemand die gaat voor werk dat je raakt. Ontdek dan in 'Ik ga voor werk dat me raakt' welke waarden belangrijk voor je zijn, zodat je met plezier, gemotiveerd en geïnspireerd je talenten kunt inzetten voor het werk dat je doet.

Creativiteit
Bewandel je graag onbetreden paden? Geniet je ervan originele oplossingen te bedenken? Wil je de wereld verrassen met jouw ideeën? Dan ben jij iemand die gaat voor creativiteit in je werk. Ontdek dan in 'Ik ga voor creativiteit' welke waarden belangrijk voor je zijn, zodat je met plezier, gemotiveerd en geïnspireerd je talenten kunt inzetten voor het werk dat je doet.

Geen opmerkingen: